Over Bianca

Ik ben Bianca Nederlof en ben in 1980 in Papendrecht geboren. Hier woon ik nog steeds, samen met mijn hond Joep en kat Poes.
Naast het schrijven van boeken help ik ook andere schrijvers om hun boeken beter te maken. Ik lees mee met hun verhaallijn, geef advies op schrijfstijl en haal de taalfouten uit hun teksten.

Sinds vorig jaar vertaal ik ook boeken van het Engels naar het Nederlands. Tot nu toe alleen nog boeken voor volwassenen, maar ik hoop volgend jaar ook eens een kinderboek te vertalen, dat lijkt me heel erg leuk. 

Voor de rest wandel ik graag met Joep, ik doe graag spelletjes met mijn neefjes en nichtje, natuurlijk lees ik graag en ik maak ook graag puzzels, zoals cryptogrammen of andere denkpuzzels.

Verder vind ik het leuk om steden en landen te bezoeken. Zo ben ik ook in Egypte bij de piramides geweest, wat de inspiratie is voor het derde deel van de boeken rond Bren en Waldo. Helaas ben ik nog niet in Peru geweest, maar wie weet ooit in de toekomst nog, dan zou ik zeker zelf een rondvlucht over de Nazcavlakte willen maken, zoals Bren en Waldo in ‘Het raadsel rond de Incacode’.