Kinderboeken

Het raadsel rond het Rode Huis

Bren baalt ervan dat zijn saaie vader nooit op vakantie wil. Maar op een dag staat ineens een oude camper voor het huis geparkeerd. Zijn avontuurlijke oom Waldo is op doorreis. Hij laat Bren een mysterieus document vol symbolen zien. De code om achter de betekenis van de tekens te komen is verborgen in hotel het Rode Huis. Bren reist met Waldo naar het Zwarte Woud, maar eenmaal in het hotel blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Magische poorten, vampiers en duistere vloeken: het avontuur komt opeens wel heel dichtbij!

Voor meer informatie over dit boek, klik hier!

Het raadsel rond de Incacode

Het vervolg op ‘Het raadsel rond het Rode Huis’ is verschenen in februari 2023!

De twaalfjarige Bren reist halsoverkop met zijn oom Waldo naar Peru, het land van de Inca’s. Ze moeten op zoek naar de vermiste professor Lingu, die een oud geheim heeft ontdekt. Maar de Peruanen willen hun geheim tegen elke prijs verborgen houden en al snel komt Bren in gevaar. Wie is er nog te vertrouwen? En wat zijn die enorme tekeningen op de Nazcavlakte? 

Voor meer informatie over dit boek klik hier!

 

Avi-boeken

Kwintessens

Olivier is de zoon van de hertog. Op een dag hoort hij dat er op geheimzinnige wijze goederen verdwijnen uit een opslagplaats in de haven. Dan ontmoet hij Vonk, een weggelopen weesjongen. Lukt het ze om uit handen van een dievenbende te blijven?

Verschenen bij uitgeverij Kwintessens, 2019

Leeskriebels

 

Vlaamse Filmpjes

 

Borre Leesclub