Het raadsel rond de Incacode

Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over ‘Het raadsel rond de Incacode’! Wil je een boekenbeurt of boekbespreking houden over dit boek? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier voor extra afbeeldingen die je kunt gebruiken!

De twaalfjarige Bren reist halsoverkop met zijn oom Waldo naar Peru, het land van de Inca’s. Ze moeten op zoek naar de vermiste professor Lingu, die een oud geheim heeft ontdekt. Maar de Peruanen willen hun geheim tegen elke prijs verborgen houden en al snel komt Bren in gevaar. Wie is er nog te vertrouwen? En wat zijn die enorme tekeningen op de Nazcavlakte? 

Personages

Bren Bilder
* Wil graag reizen, maar heeft saaie ouders die liever thuis blijven (vooral zijn vader)
* Spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans en Roemeens
* Stond in Roemenië oog in oog met een vampier

Gregor
* Halfvampier
* Vriend van Bren
*Woont in het Rode Huis in Duitsland
* Kan zonder gevaar door magische poorten reizen

Waldo
* Oom van Bren
* Gek op avontuur
* Altijd op reis met zijn camper de Witte Graaf
* Al jarenlang verliefd op Grazia

Professor Lingu
* Taalwetenschapper
* Oude schoolvriend van Waldo
* Doet momenteel onderzoek in Peru

Grazia
* Moeder van Gregor
* Was in Roemenië onder de macht van Vladimir gekomen
* Eigenaresse van hotel het Rode Huis

Vladimir
* Vampier
* Vader van Gregor
* Woont in Castel Gri in Roemenië
* Kan met magische spreuken zijn wil aan anderen opleggen

Weetjes

Wist je dat…

… Bianca Nederlof er een jaar over heeft gedaan om het boek te schrijven? Ze begon in september 2020 en was in september 2021 klaar. Daarna duurde het nog heel lang voor het kon worden uitgegeven! Het boek is verschenen in februari 2023.

… de titel voor dit boek eerst ‘Problemen in Peru’ was? Dan klinkt ‘Het raadsel rond de Incacode’ toch een stuk spannender!

… het dorpje San Andrès echt bestaat? Ook hotel Pariacaca en het kerkje bestaan echt. Maar of er ook in het echt een verborgen ruimte in de kerk te vinden is… Wie weet?

…. pas in oktober 2020 de afbeelding van de kat op de uitkijkheuvel op Nazcavlakte werd ontdekt? Toen was Bianca net begonnen met het schrijven van het boek! Natuurlijk heeft ze meteen de kat in het verhaal gebruikt, die speelt nu een belangrijke rol.