Het raadsel rond het Rode Huis

Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over ‘Het raadsel rond het Rode Huis’! Wil je een boekenbeurt of boekbespreking houden over dit boek? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier voor extra afbeeldingen die je kunt gebruiken!

Het raadsel rond het Rode Huis

Bren baalt ervan dat zijn saaie vader nooit op vakantie wil. Maar op een dag staat ineens een oude camper voor het huis geparkeerd. Zijn avontuurlijke oom Waldo is op doorreis. Hij laat Bren een mysterieus document vol symbolen zien. De code om achter de betekenis van de tekens te komen is verborgen in hotel het Rode Huis. Bren reist met Waldo naar het Zwarte Woud, maar eenmaal in het hotel blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Magische poorten, vampiers en duistere vloeken: het avontuur komt opeens wel heel dichtbij!

Uitgeverij Clavis, 2020

Bekijk hier de boektrailer:

Personages

Bren Bilder:    Bren is een jongen van elf jaar, die graag een avontuur wil beleven, zoals in de boeken die hij verslindt. Zijn ouders zijn enorm saai en willen nooit op reis. Ze gaan hooguit naar Duitsland, naar de familie van Brens vader. Dankzij oom Waldo komt Bren in een echt avontuur terecht. Hij komt erachter dat avonturen niet altijd leuk zijn, maar ontdekt ook de held in zichzelf.

Waldo:            De jongere broer van Brens vader. Waldo reist rond in een camper die hij ‘de Witte Graaf’ noemt. Jaren geleden heeft hij in Roemenië zijn hart verloren aan Grazia. Hij gaat voornamelijk zijn eigen gang en verdwijnt dan ook nogal eens. Zonder over de gevolgen na te denken sleept hij Bren mee in het avontuur.

Lingu:             Oude schoolvriend van Waldo. Professor in taalwetenschappen. Hij helpt Bren om zijn oom te vinden als die in de problemen komt.

Grazia:            De eigenaresse van hotel het Rode Huis. Een Roemeense vrouw die Waldo al langer kent.

Gregor:           De zoon van Grazia. Nogal een bijzonder type. Volgens zijn moeder kan hij vanwege een aandoening niet naar school. Hij sluit vriendschap met Bren en vraagt hem om hulp.

Griselda:         De oudere zus van Grazia. Zij woont in Braundorf vlak bij het Rode Huis en helpt Grazia en Gregor op haar manier.

Granny:          De moeder van Griselda en Grazia. Doet of ze voor niemand bang is, maar schuift Bren naar voren als Vladimir in beeld komt.

Jurgen:            Medewerker van een augurkenfabriek en fervent wandelaar. Raakt verdwaald tijdens een vakantie in Roemenië en ontmoet Waldo en Bren bij het Rode Huis.

Vladimir:        Ook wel de Contele Albe (Witte Graaf) genoemd. Vampier die teruggetrokken leeft in Castel Gri in Roemenië. Maakt gebruik en misbruik van mensen wanneer het hem uitkomt.

Weetjes!

Wist je dat…

… de titel van het boek eerst ‘De Witte Graaf’ was? De Witte Graaf is de naam van de camper waarmee oom Waldo rondreist en de bijnaam van Vladimir.

… de bekendste vampier van de wereld graaf Dracula is? In het jaar 1897 schreef Bram Stoker een boek over graaf Dracula, die net als Gregors vader in Transsylvanië woont. En raad eens wat de voornaam is van graaf Dracula? … Juist; Vladimir!

… Bianca Nederlof de eerste versie van ‘Het raadsel rond het Rode Huis’ al in 2014 heeft geschreven? Daarna heeft ze er nog lang over gedaan om het verhaal nog beter te maken en een uitgever voor het boek te vinden.

… de schrijfster zelf het ontwerp heeft gemaakt voor de symbolen en tekens in het boek? Illustrator Conz heeft ze uitgewerkt en ‘mooi’ gemaakt.